אייטם בהשתתפותי בגל"צ שמסביר, בין השאר, מה לעשות במקרה ששדדת בנק ונתפסת; וגם – על הליכה ברגל, מכוניות שחונות על המדרכה ועוד
להאזנה
התנצלות: מאחר שדיברתי מהסלולרי שלי, שהוא מדור מינוס 3 בערך, וברשת דפוקה וזולה, איכות הקו בתחילת השיחה גרועה.
למטה: תמונות אופייניות ממדרכות בירושלים
את התמונה שלמטה מומלץ לשמור, להדפיס, ולתחוב במגבים או במראת הצד של רכבים שחונים על המדרכה. מניסיוני העשיר בתחום, זה עשוי להועיל לא פחות ואפילו יותר מפנייה למשטרה או לעירייה.
אתה צודק איתמר .
אשמח אם תעדכן אותנו הרשומים לאתר , אם חלו שיפורים כלשהם ועל ידי מי מהאחרים .
שלום נחמה,
האמת היא שיש שיפור זוחל בשכונה שלנו – הרבה ממנו, אגב, דווקא בזכות אשתי, שהיא פעילה מקומית נמרצת. אני מכיר את השכונה הזו כבר 15 שנה, ולפחות בחלק מהרחובות המדרכות כיום הן הרבה יותר פנויות ממה שהיה בעבר. כשזה יתגבש למשהו שמצדיק רשימה נפרדת, אולי באמת אספר על זה בבלוג.
איתמר, אדם יקר, יישר כח. מאמין בך ומתפעל ממך כל פעם מחדש.
שאלה/הצעה: לאור ההתנהלות המתוארת כאן, שפעילים צריכים ללחוץ לנדנד ולדרוש, וכמובן גם לעקוב אח"כ אם אכן העיריה באה וטיפלה, עלה בראשי רעיון כל כך יפה, שכנראה אין סיכוי שיקרה פה אצלנו, אבל אם יש סיכוי – זה בדיוק בזכות אנשים כמוך וכמו מי שקורא כאן:
אני מציע שתעלה דרישה מהאזרחים דווקא לרשויות ולראשי הערים, שיציגו פעם בשנה מסמך מסודר, בו הם מציגים מהם השרותים, עבודות התשתית וכו' שהם מתכוונים לעשות *בכל שכונה ושכונה*. אם זה יצליח, יקרו שני דברים: (1) הציבור יוכל לדעת לאן מופנה הכסף שלו, לא רק בכותרת "גינון" אלא ממש – איזה גנים איפה. ועוד יותר חשוב (2) פעילים כמו נחמה ואחרים, יוכלו לדרוש ביצוע פעילויות שתוכננו בשכונה שלהם. במקום סתם ללחוץ ולנדנד ולאיים, האזרחים יוכלו להיות סוג של פקחים קטנים שיכולים להשוות תכנון מול ביצוע ברשויות ולהתלונן כשיש פערים גדולים ובלתי סבירים.
מה דעתכם?
עמי
הבעיה שהעיריות מקצות מקומות חניה על המדרכות…